Well, that’s a first!

Drie dagen zijn we in Amerika. Het begint een klein beetje te wennen, hoewel we nog steeds voertuigen zien langskomen die we nog niet kenden.

De drie dagen zijn goed gevuld geweest, met allerlei ‘firsts’.

 

Wywood Walls Miami

Douanepraatjes

Bij binnenkomst moeten we natuurlijk door de douane. We verwachten boze gezichten en korte vragen. Maar het gesprekje wat we hebben gaat van ondervragen snel over in een chit-chat over National Parks en of de beambte niet even mee mag met ons op reis. Well… that’s a first!

Of course mag hij mee. En dat levert ons een stempel in ons paspoort op: tot 8 oktober 2018. Een half jaar mogen we blijven.

 

 

Zonsondergang Key West

Volgooien die auto

Ik geloof echt dat ik een berekeningsfout heb gemaakt als we voor het eerst getankt hebben. We hebben de tank volgegooid voor 24 dollar. Omgerekend 19 euro ongeveer. Als ik Harm vraag of de tank wel vol zit, blijkt dat toch echt zo te zijn. 30 liter ongeveer, wat betekent dat benzine 55 cent per liter kost. A very nice first!

 

 

Kapotte boardwalk in Everglades

National Park nr 1

Vandaag hebben we our first National Park bezocht: De Everglades. De eerste van vele die gaan volgen. We hebben onze Armerica the Beautiful Pass gekocht (die entree is voor alle NP’s in the great nation), ons NP paspoort gekocht (waar stempels van de NP’s in komen) en alligators gezien. Verder was het park ietwat saai, mede omdat er veel schade was door hurricanes van vorig jaar. Maar weet je, laten we rustig aan beginnen…

 

Ontbijten met een hamburger, slapen via AirBNB, eten in een diner, de airco in je auto waarderen, een kasteel van koraalsteen bezoeken, een veel te grote pizza bestellen, zeekoeien zien: allemaal firsts die we kunnen afvinken (hoewel ontbijten met een hamburger vast wel eens eerder is gebeurd…).

Het grote avontuur is begonnen, nog vier maanden te gaan. And a lot more firsts to come!

2 Comments

on “Well, that’s a first!
2 Comments on “Well, that’s a first!
 1. Hey jongens,

  nou, dat gaat allemaal prima zo. Wish I was there…. Jammer van die schade, maar wat moet ik me daar bij voorstellen, toch niet alleen kapotte bruggen en zo? Mooi weer daar, maar dat gaat gelukkig hier deze week ook beginnen. Geniet er lekker van, first things first….

  Pappa en mamma

  • Ha pap en mam,

   Ja kapotte bruggen maar ook veel dood mangrove bos. Een verlaten visitors center ook… Gek idee dat dat door een storm komt.
   Ja het is hier lekker, vandaag in NY iets minder, maar je hoort ons niet klagen!
   Tot later weer! X Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

geef het juiste antwoord op de som *