Vertrekdatum en -tijd vastgesteld!

Dit is wel een vreemd moment, maar ook een heerlijk moment: Zojuist hebben we het eerste ticket geboekt. En daarmee de vertrekdatum en -tijd vastgesteld van onze reis!

Je kunt ons komen uitzwaaien op 19 augustus 2013 om 18:14 op Utrecht Centraal Station.

 

Eerste nachtelijke treinreis

Trein Jan Kiepura

Vanaf Utrecht gaan we met de trein naar Warschau (Polen). Zo beginnen we onze reis zoals we bijna onze hele reis gaan doen: met OV! De eerste trein is een nachttrein die in 1 keer doorrijdt: de EuroNight Sleeper Jan Kiepura. Via Berlijn rijden we de hele nacht door. We hebben een sleeping-car voor 2 personen geboekt, dus hier nog geen medereizigers in de coupé. Dat zal wel het geval zijn in de Trans-Mongolië express.. 🙂

We blijven een nachtje in Warschau (ach ja, als we er toch zijn, dan kunnen we net zo goed maar de stad een dagje bekijken) om vervolgens met de trein of bus (whatever there is) naar Vilnius (Litouwen) te gaan. Vanuit Vilnius zullen we in noordelijke richting de Baltische staten verkennen en met de boot oversteken naar Helsinki (Finland).

Mindset

We merken dat we steeds meer met ons hoofd richting reizen gaan. Tijdens het werken toch even een blog lezen van iemand die de Trans-Mongolie Express al gedaan heeft. Of toch even kijken wat er in Vilnius of Moskou allemaal te zien is… En dat mag ook want het is ten slotte nog maar 2,5 maand voordat we weg gaan.

Het gekke is wel dat je allerlei dingen al aan het boeken, reserveren en afsluiten bent. Terwijl je je huis nog niet verhuurd hebt. Je zou je er heel erg druk over kunnen maken. Maar we hebben besloten dat niet te doen. Nou en dat is eigenlijk best lekker! 🙂

Ook horen we steeds meer van mensen om ons heen: ik zie je toch nog wel voor je weg bent he? En dat maakt ook dat je steeds meer denkt: we gaan het echt doen! En ja, jullie kunnen ons allemaal nog zien en spreken voor we weg gaan, er komt nog een afscheidsfeestje 🙂

To-do list

To doDe to-do list verandert met de tijd. Eerst was het super globaal, nu wordt het steeds concreter. Eerst stond er bijvoorbeeld op: globale route maken en verzekering bekijken. Nu staat er bijvoorbeeld op: vaccinaties halen en paklijst gaan maken.

Dat is wel grappig, het is net een trechter. Nu komen de steeds concretere zaken. Onze to-do list is lang, maar op jullie to-do list staat ook een actie:

Verzin een sponsor opdracht!

De eerste opdracht is inmiddels binnen en staat op de nieuwe page. Ook staat het spel hier nog een keer uitgelegd. Dus mail snel jouw opdracht voor ons naar m.solliekolkman@gmail.com, en dan komt jouw opdracht ook op de website!

Verder vragen we ook jullie hulp bij het rondkijken voor een nieuw baasje voor onze katten. Meer info vind je hier.

Je kunt je aanmelden op deze site om automatisch bericht te krijgen als er een nieuwe post is. Dit kun je rechts onderin doen via de follow button. Erg handig!

 

Wij gaan van deze mijlpaal genieten!
Reislustige groetjes

Harm en Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

geef het juiste antwoord op de som *