Ups and downs in San Francisco’s hills

Dit is een zwarte beer die bruin is

Een weekend in omgeving San Francisco. ‘Mijn’ omgeving, the Bay Area, waar ik twaalf jaar geleden me thuis voelde. Stanford University, Palo Alto en Atherton. Die laatste een klein plaatsje tussen de universteit en ‘The City’ in waar ik bij een hospita woonde.

Hoeveel kan er gebeuren in drie dagen? Nou, dat zal ik je vertellen. Oke, ik zal je niet alles vertellen… Anders zit je over een half uur nog te lezen, en daar heb je geen tijd voor, want je moet werken enzo… I get it. Maar een paar minuten mag, want het is toch maandag en je hebt net je eerste koffie gehaald. Rustig opstarten is goed voor je.

Sequioa Tree

Ik voel me nog steeds thuis hier, laten we daarmee beginnen. Ik was bijna vergeten hoe goed het klimaat is hier, hoe mooi de staat is, hoe sappig en vers de groenten en het fruit (oooooh my god, ik kan een hele blog weiden aan avocado’s in California!*) en hoe kleurrijk The City is. Bijna.

Dag één: een trip down memory lane. We rijden eerst in 4 uur van Yosemite National Park (beren lopen over je campground hier) naar Palo Alto. Ik drink spicy hot chocolat in Coupa Café (oooooh my god, ik zou er… ach laat maar), ik loop over de Stanford campus, en zelfs rijden we naar het huis in Atherton. Ik ben er nu toch, dus ik bel aan. Blijkt de hospita (die inmiddels zeker tachtig jaar jong moet zijn) thuis te zijn. Ze weet precies wie ik ben en alles is nog steeds precies hetzelfde als twaalf jaar geleden. We drinken limonade samen en praten wat bij tot ze na vijftien minuten weg moet.

We rijden naar San Francisco en kunnen lekker douchen en een bed induiken in het huis van onze vriendin Bonny, heerlijk!

Dag twee: We deden gisteren de was, maar de slaapzakken pasten niet, dus we starten de ochtend met een tripje naar de laundromat. Voor slechts twintig quarters doen we een was. Ik heb niet goed geslapen dus ben wat (echt maar een kleieieien beetje…) uit m’n hum. Ik denk weet je wat: Ik lees lekker even op mijn gloednieuwe ereader tijdens het wachten op de was. Kapot. Het helpt niet voor mijn hum. Dus we besluiten na de was even naar de Best Buy te rijden voor een nieuwe. Nou dat hebben ze dus niet echt, dus uiteindelijk besluiten we maar dat ik op mijn telefoon moet gaan lezen.

Lang verhaal kort: We gaan daarna even de stad in. Farmers Market, Pier 39, Fisherman’s Wharf, Lombard Street. Dat is fijn. Als we eind van de middag weer bij Bonny thuis zijn zijn we best moe, en besluiten eten te halen. We lopen naar buiten en zien de ruit van onze huurauto ingetikt. Twee dozen (met onbelangrijke spullen die we pas missen als we weer gaan kamperen waarschijnlijk) zijn meegenomen. Wat irritanter is: de auto is getrashed. Dus bellen we politie en verhuurbedrijf. Uiteindelijk kunnen we de auto omruilen om Oakland Airport. Als we, na een gelukkig vrij smoothe afhandeling, om negen uur van het vliegveld afrijden met een nieuwe auto hebben we écht honger. We gingen tenslotte eten, maarja, dit kwam er even tussen.

We besluiten in Oakland wat te eten en drinken en een oude vriend die daar blijkt te wonen komt er ook even twaalf jaar bijpraten. Een lange, vermoeiende dag met een goede afsluiting.

Zoutvlakte in Death Valley

Dag drie: deze dag gaat beter dan dag twee. Kan ook bijna niet anders. We slapen uit en douchen maar weer omdat het kan. Het politierapport moet nog gemaakt worden en meer van dat soort dingen. ’s Middags is het tijd voor ontspanning. Dat doen we op zijn Amerikaans bij een baseball game! We juichen voor Oakland Athletics, en het helpt! ‘We’ won!! Met twee extra innings (rondes) is het een super spannende match die ze op het nippertje winnen. Ik heb er echt van genoten!

We rijden terug naar San Francisco en ontmoeten daar nog een oude vriendin om weer twaalf jaar bij te praten. Hoe vol kan je weekend zitten? We gaan er komende week even van bijkomen in wat National Parks. Hoog nodig.

 

* De titel wordt: Avo’s in Cali. Als je dit echt graag wilt, typ JA in je reactie. Bij minder dan 10 JA’s zijn jullie avocado-barbaren!

16 Comments

on “Ups and downs in San Francisco’s hills
16 Comments on “Ups and downs in San Francisco’s hills
 1. Wat een weekend! Kun je geen ereader online bestellen en laten afleveren bij een plek? Die zoutvlaktes lijken trouwens zo gaaf! Fijne week voor jullie liefjes!

  • Ja kan wel, maar daarvoor zijn we niet lang genoeg op een plek. Telefoon lijkt oke te werken gelukkig! Dankie, jij ook! (en waarom wil jij geen blog over avo’s? Barbaar!

 2. JA natuurlijk! Ik kan niet wachten op een hele blog over cali’s avo’s. Zeker niet als jij m schrijft. Best wel zuur dat jullie zijn beroofd, maar t levert wel weer een goed verhaal op. Zo maak je nog s wat mee. Blijf genieten lieverds! xoxo

 3. Ja…natuurlijk….avocado’s zijn heerlijk! Wat waardeloos dat het ruitje is ingeslagen…maar nog waardeloze dat je e-reader kapot is!
  Wij zijn nu een paar dagen in een b&b bij Holten, we zijn familie aan het bezoeken, best interessant. En lekker alles op de fiets natuurlijk!
  En jullie nu lekker bijkomen in de national parks, mooienatuur werkt ontspannend…. Veel plezier verder!

  Liefs, pappa en mamma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

geef het juiste antwoord op de som *