Tears in Heaven

Regenboogje

Het is een uur of 9 ’s avonds. Ik zit aan het stuur, Harm zit naast me. Het is nog licht alsof het midden op de dag is. We zijn inmiddels zo noordelijk dat de zon 3 à 4 uur per dag onder is. Wat overigens niet betekent dat het dan ook donker wordt ’s nachts. De zon schijnt nog, het is een prachtige warme dag hier op The Alaska Highway.

De instrumentale muziek van de film Spirit staat op, het past perfect bij de rit en deze weg. We komen vrijwel niemand tegen en rijden dwars door ongerepte wilde natuur. Er staan oneindig veel wintergroene naaldbomen, die gemengd zijn met bladverliezers die een lichtere kleur groen hebben.

Dyea Flats

De spierwitte stammen van een lichte berksoort (waarvan ik de naam waarschijnlijk zou moeten weten) steken scherp af tegen de bijna zwarte stammen van de naaldbomen. Het is prachtig!

Als ik zo verder rij en om me heen kijk voel ik een brok in mijn keel opkomen. Hoe lang heb ik hier naar uitgekeken? Hoe lang heb ik dit gepland? Zeker langer dan een half jaar, maar het bezoeken van de Yukon en Alaska was al langer de nummer één op mijn reis-lijst. En nu ben ik hier gewoon. Ik rij hier in dit hemelse ruige land. Ik heb nog geen idee waar we gaan slapen, maar we hebben er totaal geen stress over. Ik voel me vrij en ontzettend bevoorrecht.

Salmon Gletsjer

Reizen kan soms best pittig zijn. De mooie en leuke verhalen hebben de overhand, maar het is soms een uitdaging. Je bent langere tijd weg van mensen die je lief hebt, je structuur, je huis en wat al niet meer. Je basis – zoals eten, slapen en veiligheid – is bijna elke dag een onzekerheid. Sommige dingen gaan niet zoals je het zou willen en komen dan iets harder aan omdat je vaak buiten je comfortzone bent. Natuurlijk hoort dat erbij en is dat het juist wat reizen interessant maakt. Het is een proces van jezelf weer beter leren kennen en ontwikkelen.

Alaska!

Ik denk aan de afgelopen weken en maanden. Ik laat de brok in mijn keel maar groeien. Ik ben omgeven door bergen, gletsjers, bossen bloemenweides en beren. Met de man die ik liefheb naast me. Wat een prachtige wereld leven we in! Dit is hemels, dit is alles zo waard! Ik laat de tranen van geluk maar lopen.

Het zijn tears in heaven.

6 Comments

on “Tears in Heaven
6 Comments on “Tears in Heaven
  1. Ach lieverd en die tranen mogen er zeker zijn, het zijn tranen van geluk! Ik ben zo blij voor je dat je deze reis mag maken en dat je er zo van Geniet! En ik geniet mee van je verhalen: dank je wel!

  2. O wat heerlijk dat jullie zo intens genieten van de natuur daar, we worden er jaloers van 🙂 Zeker als we dat in foto’s terugzien en de mooie verhalen lezen.
    Drink er zoveel mogelijk van in….en niet alleen door de lens van je camera.
    Wij horen straks ook graag de verhalen over de mensen die jullie ontmoet hebben.
    Tot de volgende blog maar weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

geef het juiste antwoord op de som *