Raveparties and Bonfires

Sunset Volcano NP

Als ik uit het raam van de tent kijk (jaja, de 25$ tent heeft 3 ramen die open en dicht kunnen…), tel ik er minstens 12. Of nee 13! Van die echte zwarte. Als kakelende kippen pikken ze omstebeurt in de zak. Ze zitten op de tafel, op de grond en pakken alles wat er ook maar enigszins uitziet als eten of verpakking daarvan. Een raveparty!

Op de folder die je bij binnenkomst krijgt in de Grand Canyon staat een waarschuwing. En de ranger vertelt bij registratie hetzelfde: ‘We don’t have bears, but we do have ravens, and they will steel anything that you leave unattended.’

 

 

De slavische buren van eerder gingen even douchen terwijl ze hun eten lieten liggen. Deze aziatische buren doen hetzelfde. Niemand leest.

Daar kwamen we ook maar weer achter toen de eerste buren maar steeds niet ‘thuis’ kwamen, en pas diep in de nacht weer op de campground verschenen. Overal – werkelijk overal! – staat dat je niet moet proberen om in één dag naar de Colorado River (onderin de grand Canyon) en weer terug te wandelen. En wat vertelt de buurman doodleuk de volgende ochtend: ‘We hiked to the river and back. I cannot recommend it. There was a woman halfway who couldn’t go on anymore, but it was already night…’

Sunset in Grand Canyon

 

Ik ben helemaal voor grenzen verleggen, out of your comfortzone, en dat soort dingen, maar je kunt ook te ver gaan. Letterlijk.

Gelukkig hebben wij vandaag ongeveer een derde de canyon in gewandeld en weer terug. Voor ons genoeg. Genietend van een wijntje bij ons bonfire (we weten inmiddels even goed als de gemiddelde Amerikaan hoe het vuur het beste brandt) verwonderen we ons over mensen. En dieren. En de prachtige natuur hier.

Ik hoop dat jij wel leest. En wie weet wel reageert 😉

6 Comments

on “Raveparties and Bonfires
6 Comments on “Raveparties and Bonfires
 1. O jongens wat is het mooi daar hè? Wij zijn daar toen een uurtje naar beneden gewandeld en gaan zitten en kijken, kijken en genieten!
  Ik kan het me nu nog voor de geest halen….zo vér als je kunt kijken, zo indrukwekkend! Dat zullen jullie ook vast doen denken wij..
  Vandaag hebben we Kees uitgezwaaid, die vliegt precies de andere kant op!
  Het wordt nu een stuk stiller in huis……
  Genieten jullie lekker verder en verwonder je over al dat moois!!

  Liefs van ons

  • Ja het is echt prachtig! Fantastische natuur!
   Nou hebben jullie je kinderen bijna in elk werelddeel zitten 😉 zal wel even wennen zijn zonder Kees!
   X

 2. Sinds wanneer moet je als toerist adviezen opvolgen? Vooral niet doen… pffff mensen zijn soms zo dom!
  Aan de andere kant krijg je dan wel weer mooie verhalen, zoals deze! Dank je wel daarvoor, goeie blogs! Dat er nog maar veel kampvuurtjes gestookt mogen worden (behalve als er gewaarschuwd wordt dit niet te doen, hè?!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

geef het juiste antwoord op de som *