Overseas Highway to Top of the World Highway

Overseas Highway

In drie maanden tijd hebben we het gedaan: Van de Overseas Highway naar de Top of the World Highway gereisd.

 

De Overseas Highway is de laagste – meest zuidelijke – highway van de USA, en verbindt de Keys in Florida met elkaar. In april reden we deze helemaal naar Key West. In de warme zon, airco aan, goed ingesmeerd met zonnebrand. We zagen onderweg onder andere pelikanen en zeekoeien.

 

 

 

Zalmvissen

We moesten nog even wennen aan het feit dat we op reis waren, en de totale vrijheid hadden te gaan en staan waar we wilden. Het eerste National Park werd bezocht in Florida: de Everglades. Achteraf gezien misschien wel het saaiste park, maar dat weet je pas als je ze bijna allemaal hebt gehad natuurlijk…

 

We konden alleen nog maar dromen van de Yukon en Alaska.

 

 

 

Top of the World Highway

 

De Top of the World Highway is de hoogste – meest noordelijke – highway van de USA, en verbindt Dawson City (Yukon, Canada) met Chicken, Alaska. (Het gehuchtje heet Chicken omdat Ptarmigan veel te moeilijk was om te spellen. En een kip is toch the next best thing…) In juli, nog maar pas geleden, hebben we deze gereden. Met veelal zonneschijn, af en toe een buitje, en 21 uur licht per dag. We zagen onderweg onder andere beren, vossen en bevers.

 

 

 

Vliegen in een chessna 206

 

We zijn al zo gewend aan het reizen, dat het straks moeilijk wordt om af te kicken. Hebben we zin in links, dan gaan we links. Willen we rechts? Doen we rechts. We bezoeken afgelegen National Parks zoals Lake Clark NP in het zuidwesten van Alaska. Waar je alleen met een vliegtuigje naartoe kan. Of Wrangell – St. Elias NP, waar je het laatste stukje alleen lopend kan bereiken.

 

 

 

Grizzlyberen in Lake Clark NP

 

We dromen nog niet echt van naar huis gaan…

One Comment

on “Overseas Highway to Top of the World Highway
One Comment on “Overseas Highway to Top of the World Highway
  1. Jullie hebben nu maar een paar hoogtepunten tot nu toe genoemd….hoe gaaf zal het hele reisverslag er uit zien, nog afgezien van de foto’s en filmpjes en vooral de verhalen…daar zijn we benieuwd naar!
    Nu nog een week of drie….dan zit het er weer op…..precies de periode dat wij naar Zuid Afrika vertrekken…ook leuk!
    Nog één dagje werken en donderdag vertrekken we…echt zin in!
    Nou…nog veel plezier de laatste weken en we verlangen er naar jullie weer te zien!
    Bye bye!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

geef het juiste antwoord op de som *