Moeten we hier een wc rol neerleggen als dank?

Het eekhoorntje hupt langs ons heen. Hij komt op ongeveer 1,5 meter afstand van ons. Het is misschien beter dat het een eekhoorn is in plaats van een beer, een eland, een zwijn of een lynx. Want die schijnen hier ook rond te lopen, en we hebben de tekenen ook gezien.

Verder is het hier stil. Het enige wat we horen is een beetje ruis van de wind. Af en toe een zingende vogel en onze eigen voetstappen. Wat een contrast met een paar dagen geleden. Toen zaten we midden in een stad. Veel mensen om ons heen en prachtige gebouwen, waar nu bomen staan.

Tallinn is een prachtige stad. Je waant je in de middeleeuwen. De kasteel-achtige gebouwen, de mensen in de bediening die middeleeuws gekleed zijn, de keien in de straten en de muziek die er speelt. We eten bijvoorbeeld in een wat donkere  taverne. We eten er Eland-soep met een Eland-pasteitje. Dan wel met een kopje groene thee en cappuccino. Erg lekker overigens 🙂

Soviet gevangenis TallinnIn Tallinn staat bijvoorbeeld ook een verlaten Soviet gevangenis waar je in kunt. We treffen een gids met sleutels, waardoor we in de delen van de gevangenis komen die nog tot 2005 gebruikt zijn. De staat van de cellen en de operatiekamer zijn net zo middeleeuws als de rest van Tallinn. Geen pretje om er gezeten te hebben. En ook geen pretje om de executie ruimte te zien, met als enige licht een zaklamp.

Dit hebben we inmiddels verruild voor het plattelandsleven in Saaremaa en uiteindelijk Lahemaa. In Saaremaa – een eiland aan de westkust van Estland – hebben we een geluksdag. We kunnen een auto huren voor 17 euro per dag, we halen nét op tijd de ferry, en als we aankomen bij onze slaapplaats blijkt dit een enorme boerderij te zijn inclusief sauna. Én… we zijn de enige gasten!

We hebben heerlijke dagen. De afwisseling met de stad doet ons wel even goed, hoewel het hier lastiger is je verstaanbaar te maken en aan eten te komen.

Terwijl we hier lopen, voelen we ons gezond, sterk en bevoorrecht. Dat wij hier zomaar in de wildernis in Estland lopen en de mogelijkheid hebben om dit te doen. Dit is de derde hiking trail van vandaag, in een prachtige bosrijke omgeving met meren vol enorme keien, en waar het heerlijk ruikt.

Waar het íets minder lekker ruikt is het chemische toilet bij onze accommodatie. We móesten wel vragen om een gewoon toilet want de stank was niet te harden! Gelukkig geen probleem. We hebben alleen al de helft van de wc rol van de eigenaresse gebruikt…

 

Sponsoropdrachtenupdate

Eeuwige trouw hebben we elkaar ook beloofd in Estland! Zie de foto als bewijs hier.

Én de eerste fotostrip is inmiddels in Saaremaa gemaakt. Hier bekeken we de – overigens door Nederlanders gemaakte – windmolens en zagen we opeens de redding van de molenaarsdochter zich afspelen! Zie het resultaat hieronder en op de sponsoropdrachten pagina.

Fotostrip Molenaarsdochter Saaremaa_klein

8 Comments

on “Moeten we hier een wc rol neerleggen als dank?
8 Comments on “Moeten we hier een wc rol neerleggen als dank?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

geef het juiste antwoord op de som *