Meet en Greet

Het is inmiddels 21:05. Waar blijven de lasers nou? De show zou toch inmiddels wel ongeveer moeten beginnen…? Dan nog maar een  panorama foto maken van de skyline die voor ons ligt… die van Hong Kong!

Blog hong kong 6We staan op de pier in Kowloon. Onze buiken vol met spaghetti en fusilli. Even klaar met rijst. En klaar met de McDonalds… En gelukkig is dit een moderne stad met allerlei verschillende restaurants, inclusief Italiaans. 🙂

“Zullen we dan maar vast naar de Felix Bar gaan?” “Ja goed idee, anders zijn we misschien te laat.”

Als we aankomen in het Peninsula Hotel wordt de deur voor ons opengehouden door de portier met witte handschoenen.

“Wow! Dit is echt mooi!”
“Ik voel me een beetje underdressed…”

Op onze gympies lopen we naar de met hout bekleedde lift. Binnen no time zijn we boven op de 28e verdieping. We durven bijna niet naar binnen te lopen als we alle dames in avondjurken en heren in driedelige pakken zien. Klopt het wel dat Bonny deze plek heeft genoemd?
Ja het klopt want in de hoek zien we het lachende gezicht van Bonny!

“What are the odds?! Running into each other on facebook, in a time span of three days, during your seven month trip! And I wasn’t even supposed to be here. So good to see you!”

En het is altijd goed om Bonny te zien! Het is een aantal jaar geleden dat we haar in Amerika voor het laatst gezien hebben. Een vriendin uit de tijd dat Martine in California woonde. Bonny is geboren in Hong Kong, maar woont al jaren in California. Ze blijkt precies nu in Hong Kong te zijn om haar ouders te bezoeken.

Blog hong kong 5“Actually I haven’t lived in Hong Kong for years now so I didn’t know a good place to meet. Turns out that the cheapest drink here costs $150!”

Zo rijk zijn we ook weer niet, dus we besluiten de pier weer op te lopen. 😉 Het is zo leuk als je bekenden tegenkomt op je reis!

Net zoals gisteren. Toen we in Shenzhen zijn geweest, waar het Chinese kantoor van 3Dcapacity (waar Harm werkt) zit. Daar werden we rondgeleid, voorgesteld aan collega’s en hebben we samen geluncht. Dit soort ontmoetingen maken de reis interessant en leuk. En het zijn de momenten waar we vaak aan terug zullen denken.

We genieten ondertussen van de warmte en de skyline van Hong Kong. We praten tijdens een drankje bij over de afgelopen jaren. Een heerlijke afsluiting van de dag!

“Oh and by the way… I told you the light show was at 9, but it actually was at 8 o’clock…”

Ah well, there’s always tomorrow.

 

Sponsoropdrachtenupdate

Eindelijk eindelijk eindelijk gelukt! Een liefdesadvies van een local! Meneer Xin Chen van 60 jaar oud (hij lijkt echt veel jonger!!) heeft ons kunnen adviseren. Hij is in 1980 getrouwd (nog voordat wij geboren werden) en nog steeds gelukkig.

Deze opdracht bleek de moeilijkste tot zover. In Rusland heeft er zich geen enkele mogelijkheid voorgedaan dat we dit konden doen… In Mongolie kwamen we erachter dat de mensen over het algemeen niet ouder worden dan 60… In China bleken mensen niet echt te willen vertellen en ook niet op de foto te willen…

Maar we hebben niet opgegeven en het is gelukt!

 

Ook zijn we zoals hier boven al stond naar 3D capacity in Shenzhen geweest. Wat een warm onthaal kregen we daar! Opgehaald van het station, rondgeleid, presentatie gehad, voorgesteld aan alle collega’s en uitgebreid geluncht. Ze hebben ons geweldig geholpen door bijvoorbeeld te zorgen voor usb sticks voor foto opslag (niet te vinden in China gek genoeg), de digitale lonely planet te downloaden voor ons, een 60 jaar oude collega te vinden voor liefdesadvies  en ons zelfs na afloop naar de grens van Hong Kong te brengen!

In ruil daarvoor hebben wij bij de lunch allebei een century egg gegeten waar ze erg om moesten lachen… (Zoek voor de lol maar es op century egg op google)

Je vindt het liefdesadvies en foto’s op de sponsor opdrachten pagina.

6 Comments

on “Meet en Greet
6 Comments on “Meet en Greet
 1. Hello there,
  Wat leuk om te lezen weer! En zo leuk dat jullie Bonny ontmoet hebben, dat is toch bijzonder! Dat het zo samenkomt….. Ook mooi om te lezen en te zien dat jullie bij 3Dcapacity zijn binnengevallen, die lui zullen wel gedacht hebben: wat zijn dat voor een vreemde snuiters….ha ha. Of wisten zij dat jullie kwamen?
  Jullie zijn nu al bijna 3 maanden op reis, bevalt het nog? Wat mis je tot nu toe het meest? We zijn benieuwd!
  Volgende week woensdag vertrekt Dirk…het wordt steeds leger hier!
  Het wordt al aardig koud intussen……en zaterdag komt Sinterklaas weer in het land, ’t is maar dat jullie het weten. 🙂
  Liefs van ons, pappa en mamma

  • Ja wat een kleine wereld he? Het bezoekje aan 3dCapacity was trouwens gepland hoor, maar misschien vonden ze ons alsnog vreemd… 🙂 Iig was het erg leuk.
   Tot nu toe missen we NL nog niet echt, behalve familie en vrienden. En soms een kroket met mayonaise of pepernoten of lekker brood of pure hagelslag…
   Doe de groeten aan Sinterklaas. We nemen aan dat hij de cadeautjes wel opstuurt :p

 2. Hi schatjes,

  Zo super leuk om jullie blog te lezen, liefdesadvies was leerzaam, echt leuk die opdracht!
  Verder heb ik ff de tijd genomen om wat foto’s te kijken, wat een pracht! Tis wel te zien dat 10 fotografe is, kwaliteitje hoor (vooral die generaal terracotta), wat een natuurfoto’s ook!!!
  Met liefs!

  Lev

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

geef het juiste antwoord op de som *