Het ruikt hier naar Chinees

We zitten in een kleine ruimte. Ongeveer 4 bij 4 meter. Ongeveer 10 personen zijn er in de kamer. Er staan drie bankjes en een tafel. De tafel ligt vol met nootjes, popcorn, gedroogde vissengraatjes (om te eten!), zonnebloempitten en nog meer nootjes. Een spiegelbal draait rond aan het plafond en geeft een feestelijk lichtspel op de muren.

Ook hangt er een enorm scherm aan 1 wand, waar de beamer muziek clips op projecteert. Onderaan staan een hele hoop Chinese  tekens die gaandeweg van wit veranderen in blauwe  tekst als de muziek verder speelt. Karaoke.

Blog Wuhai 1Het is de verjaardag van Johan, onze zwager. We hebben net traditioneel chinees Hot Pot gegeten, ook in een eigen kamer. En nu zijn we in dit kamertje, samen met ongeveer 6 Chinese meiden. Collega’s van Johan en Mieke.

De meiden zingen omstebeurt een nummer. De prachtige valse tonen klinken door het kleine kamertje.

Chinezen. Deze mensen zijn tegelijk geniaal in dingen namaken, geniaal in eten maken, ongelooflijk goed in vieze geluiden maken (roggelen, spugen, boeren, slurpen, gorgelen, snuiten, scheten, etc) en niet te verstaan!

En ze zijn niet blond. Wat resulteert in starende chinezen, stoppende auto’s, stiekeme foto’s en lachende mensen. Soms grappig, maar soms ook vreselijk irritant.

Maar het eten maakt veel goed. Alle gerechten die we tot nu toe hebben gehad waren heerlijk! Zij het soms wat pittig. Rijst, noodles, groenten, vlees, aardappel, dumplings. Alles hebben ze hier en verwerken dat tot heerlijke combinaties met smaakvolle sauzen. Hmmm! (Behalve die gedroogde vissengraatjes die ze eten, en de stukken koeienmaag) Af en toe stap je naar buiten en dan ruikt het écht naar chinees! (je weet wel die lekkere geur van Chinese restaurants)

Blog Wuhai 2En ze eten veel! (Maar daarom zijn er ook zoveel chinezen om alles op te eten) Zoals ook tijdens deze karaokeavond blijkt. Om een uur of 12 zijn we de valse noten zat, en stappen we in een taxi naar huis. Morgen weer vroeg dag voor Mieke en Johan om Engelse les te geven, en voor ons een dagje om de verdere reis te plannen.

Beijing, Pingyao, Xi’an, Yichang, Shanghai, Hangzhou… Tot de verbeelding sprekende namen. En allemaal op de route! Zondag pakken we onze backpacks weer in, en hijsen ze weer op onze rug. Na twee relaxte weken Wuhai is het tijd om verder te trekken en Mieke en Johan helaas weer achter te laten…

 

Sponsoropdrachtenupdate

Hot Pot is de traditionele Chinese manier van eten. Iedereen krijgt een eigen pannetje met kokende bouillon erin. In het midden van de tafel is er een enorme draaischijf. Iedereen kiest een aantal gerechten en die worden op de schijf neergezet. Je pakt dan van het midden het eten en kookt dat in je eigen Hot Pot tot het gaar is en eet het dan op. Een soort gourmetten… En de kaart is uitgebreid, inclusief nummers! Dus nr 54 met extra saus is besteld. Worstjes met kaneelsmaak! Met een soort pindasaus. Erg goed te eten! Check de foto’s op de pagina met sponsoropdrachten.

De outfit voor baby Eigenboer is weer uitgebreid!

Tijdens een wandeling op de berg in Wuhai sloeg het noodlot toe. Je kunt er alles over lezen in de fotostrip hieronder! (natuurlijk met een knipoog… anders zouden we deze blog niet schrijven)

Ook kun je hier nieuwe foto’s bekijken. We zijn weer up to date tot en met Mongolië.

Fotostrip Living on the Edge_klein

9 Comments

on “Het ruikt hier naar Chinees
9 Comments on “Het ruikt hier naar Chinees
 1. Dag Harm en Martine

  Wat een prachtige foto’s van jullie reis door Mongolië en China.
  Jullie waren net op tijd Rusland uit : er is hier nogal wat te doen over Russiche diplomaten die zich misgaan en Nederlandse diplomaten die in Rusland in elkaar geslagen worden…., Maar ja het is ook het jaar van de vriendschap tussen Rusland en NL zullen we maar zeggen.
  Fijn om te lezen dat het jullie goed gaat.
  Prachtige foto met die enorme vogel, en met je kop met het korte haar lijk je wel een beetje op een Mongool (no offence)
  Hartelijke groeten uit Meppel.

 2. Hey Harm en Martine!

  Na 2 weken zelf op vakantie te zijn geweest (en het nodige te hebben meegemaakt 😉 ) is het weer erg leuk jullie blog te lezen! De strip is ook weer hilarisch! We zijn erg benieuwd hoe onze opdracht in China gaat verlopen en kunnen niet wachten op de foto’s!!

  Liefs Johan en Michelle

  • Hey lieverds!! Jaaa we willen graag alle foto’s zien en verhalen horen van jullie vakantie!! Enne.. opdracht China volbracht 😉 Check volgende blog.

   Dikke kus voor jullie!

 3. Lieve Ome Harm en tante Martine,

  Ik weet precies waar jullie zijn, want mijn mama wijst dat iedere keer voordat ik ga slapen aan op de wereldbol! Ik mis jullie en vind jullie voor aaaaltijd lief!

  Dikke kus van Daniël

  • Ha liefste Daniël!!

   Wat lief dat je een berichtje schrijft op onze website, daar worden wij heel blij van! 🙂
   Gelukkig weet je waar we zijn, heel lief van mama om dat aan jou te laten zien. Maarja… jouw mama is ook heel lief. Net als jijzelf. En Joël, en papa.
   We missen jou heel veel. Dikke kus en knuffel terug van oom Harm en tante Martine.

   PS: we zijn nu net met de trein aangekomen in Shanghai in China. Vraag maar aan mama waar dat is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

geef het juiste antwoord op de som *