De Fast Food Vergelijk Blog

Je moet nou eenmaal eten.

Alle voornemens om alleen maar salades en groentepotjes te eten overboord! Je bent in Amerika. Je reguliere drie-keer-in-de-week sport en zes-keer-in-de-week verse groente- en fruitjuices als ontbijt zijn van de baan. Je bent tenslotte op reis.

We hiken wel, we kajakken soms, we beklimmen een gletsjer, maar dat is bij lange na niet genoeg. En voor aaaaal die inspanningen heb je ei-bacon-worstjes ontbijtjes nodig en fastfood als avondeten.

Natuurlijk niet altijd. Ik overdrijf. Maar je moet de grote ketens proberen om de all-American experience te hebben toch? En je hebt vier maanden de tijd om het te doen. Welke burger is het lekkerst? Ik zal je onze ervaringen vertellen:

KFC: Ze verkopen alleen dingen met kip, gek genoeg… En dat doen ze goed. Het feit dat wij Kentucky Fried Chicken in Kentucky eten helpt waarschijnlijk mee. Het is juicy kip, met veel saus op kleine broodjes. Geen volledige maaltijd besteld, maar onze twee kleine kipburgers vallen in de smaak.

Sonic: Waarschijnlijk de leukste ervaring. Een drive-in fastfood tent. Met je auto op een parkeerplaats staan en daar bestellen en geleverd krijgen. Jammer dat de bestelpaal het niet doet… Geen meiden op rolschaatsen, maar soort van de omgekeerde wereld met sausvlekken op de shirts en al. Het is goedkoop, en je krijgt een gratis snoepje bij je bestelling. Kip is droog, burger oke, en de tatertots (mini aardappel kroketjes) zijn lekker. Verdict: 1x is genoeg.

Arby’s: Drive through gedaan, snel en aardige service. De sausverhouding is goed, terwijl de boterbroodjes niet in de smaak vallen. Alles lijkt alleen niet heel vers te zijn, behalve de sla. Mozarella sticks kun je laten zitten, ze zijn taai en veel te zout.

Pizzahut: Niet te vreten. Nooit heen gaan.

Culver’s: Lekkere gegrilde kip, lekker broodje. De champignon swiss burger van Harm is een lekker burgertje volgens hem. Weinig sla en broodje viel na wat happen uit elkaar. Hmmmm, te onbekend en te nietszeggend…

Wendy’s: Salade (ja hier heb ik gewoon salade besteld) was goed gevuld. Zelfs bonen en quinoa en gegrilde paprika erin, lekker! Maar de twee avocade bolletjes van op de foto zijn gereduceerd tot één. Gemiste kans Wendy! De frietjes zijn hier lekker en de dubbele burger… Mwah. Tot nooit weer ziens Wendy.

Jack in the Box: Free wifi! Die het vervolgens niet doet. Maar de potato wedges met gesmolten cheddar en bacon zijn echt goddelijk smotsig. Hoewel Harm ze niet te eten vindt. De curly fries maken voor hem veel goed, maar de gegrilde kipburger was niet om over naar huis te schrijven. Hoewel ik dat feitelijk nu toch doe… De cheeseburger was daarentegen erg lekker en vulde goed.

Avocado is gezonder

Denny’s: Eigenlijk een soort diner ipv fastfood. Hebben dan ook wat andere dingen op het menu. Bacon Gouda Burger: geen Gouda te bekennen. Maar de fruit ipv friet valt in de smaak. En de wifi deed het. Al met al: oke!

Burger King: Aaaah de bekende Burger King. Spicy chicken en Crispy chicken beiden niet bijzonder en de saus ongedefinieerd. De rest oke maar niet lekker. Even slecht als in Nederland dus.

McDonalds: kan niet ontbreken natuurlijk. Hier hebben we eerlijk gezegd vaker dan 1x gegeten. De ene keer lekker, de andere keer niet te eten. De special burgers met avocado erg lekker, en de kleine mcchickens zijn goed. Andere burgers weer niks aan… geen favoriet hier in Amerika.

Taco Bell: Om te eindigen met een goeie: dit is em! Veel diverser menu, lekker en niet duur. De shredded chicken burrito is heerlijk. Dit is onze favoriet! Voor we naar huis gaan, gaan we er zeker nog een keer langs.

 

Een waardevolle vergelijking mocht je ooit eens deze kant op komen, dacht ik zo. Het waren ze lang niet allemaal, maar anders zou je waarschijnlijk nu allang niet meer verder lezen. Al met al: je ontkomt er bijna niet aan, en je komt er enorm van aan. De reiskilo’s kwijtraken wordt het eerste doel in Nederland geloof ik…

Over Nederland gesproken: voor degenen die ons op Schiphol warm willen komen onthalen: we komen zondag 12 augustus rond 12:40 aan! We zien jullie dan, of ergens snel daarna.

In ieder geval met meer kilo’s om te knuffelen dan toen we weg gingen 😉

One Comment

on “De Fast Food Vergelijk Blog
One Comment on “De Fast Food Vergelijk Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

geef het juiste antwoord op de som *