Beer, bears and breakfast

Blauw blauw

De serveerster heeft knal paars haar. Helemaal hip. Ze zet mijn bestelling voor me neer: een biertje en een Amerikaans ontbijt. Twee eieren sunny side up, een burgersteak, bacon en toast met boter.

Het is vier uur ’s middags. Ontbijtje kan nog makkelijk, want dat serveren ze hier de hele dag. Heerlijk met bier. You gotta love ‘Murica’!

De hippe serveerster vraagt of we ze gezien hebben. “The hummingbirds you mean?” vraag ik. “No the bears. They just past by.” Nee die hadden we even gemist…

 

 

Haines Highway

 

Een moeder met een babybeertje. En hoewel zwarte beren ‘livestock’ zijn in Canada en Alaska, zijn deze bruine (grizzly) beren iets minder makkelijk om te spotten. Ze zijn ook iets gevaarlijker.

Dus lopen we maar even naar buiten om ze te bekijken.

Als we ze even bekeken hebben lopen we weer naar binnen. Naar mijn bierontbijtje en Harm zijn burger met friet. We zitten in Mile 33, op mijl 33 van de Haines Highway (gek genoeg).

 

 

Mile 33

Het is een kleine houten cabin met een enorme hoeveelheid dingen aan de muren: geweien, schilderijtjes, berenvellen, oude blikken, sneeuwschoenen, een stagecoach-model, pin-up posters en walvisbotten.

Op een bordje op het raam staat ‘Ring for freedom’, en wat de precieze betekenis daarvan ook is, freedom is wel wat Alaska is. Het is USA, maar het is ook een land op zichzelf. Waar weinig regels gelden en iedereen doet wat hij of zij wil. Met een legio aan heerlijke mensen, kluizenaars, grumpy old men en serveersters met paars haar.

 

 

 

Harm op een gletsjer

We zijn op weg naar Haines Junction (Canada) na een dagje Haines. Dit is de laatste stop in Alaska. De laatste dag in Alaska.

En dat maakt me toch een klein beetje verdrietig. Alaska heeft mijn hart gestolen, me onvergetelijke ervaringen gegeven en ik heb helemaal geen zin om weg te gaan… Ik heb het gevoel alsof we op de terugweg zijn naar huis. Veel te snel voorbij.

 

 

 

Icecave in een gletsjer

Maar niet getreurd, we hebben nog drie weken te gaan, en Canada is ook mooi. Hoewel… ook zo mooi als Alaska?

2 Comments

on “Beer, bears and breakfast
2 Comments on “Beer, bears and breakfast
 1. Hoi Martine en Harm,

  Leuk om hier in Zuid Afrika – ik zit met Mieke in de mall in Rustenburg – jullie blog te lezen…gaaf dat dat kan hè? Totaal andere omgeving, Alaska of Afrika!
  Fijn dat jullie zo genieten en voortkabbelen. Kamperen jullie daar ook? …of is dat veel te koud/gevaarlijk?
  Ga lekker door zo! Wij genieten hier ook van elkaar en van de Afrikaanse cultuur.
  Pappa is nu 2 weken bij de jongerengroep en ik bij Mieke en Johan en daarna plakken pappa en ik er nog een weekje samen aan vast hier.

  Liefs van ons!
  Pappa en mamma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

geef het juiste antwoord op de som *